Beveiliging

Kandidaten gezocht voor in de luchthavenbeveiliging? Met deze tips vind je makkelijk recent afgestudeerden 

Ben je een recruiter? En zoek je kandidaten voor luchthavenbeveiliging vacatures? De zoektocht naar nieuw security personeel kan soms lastig zijn. Vooral als je een specifieke regio hebt waarin je wilt werven. Het vinden van kwalitatief personeel kan veel tijd en moeite kosten. Voor recruiters die op zoek zijn naar security personeel in de Amsterdamse regio hebben wij vijf tips op een rijtje gezet.

Maak het zoeken bekend

Als je op zoek bent naar security personeel, is het belangrijk dat je de vacature breed bekend maakt in de regio. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van advertenties in lokale kranten en op social media. Ook kun je bijvoorbeeld contact opnemen met opleidingsinstituten in Amsterdam die een opleiding bieden in de richting van beveiliging en hier de vacatures delen.

Maak gebruik van een recruitmentbureau

Een recruitmentbureau kan helpen bij het vinden van geschikt personeel. Ze hebben een groot netwerk en kunnen je helpen bij het opstellen van een wervende tekst. Er zijn specifieke bureaus die zich richten op de beveiligingsbranche, dus het kan handig zijn om deze te benaderen.

Maak de vacature aantrekkelijk

Het is belangrijk om de vacature zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit kan door het vermelden van de arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden of leuke extra’s zoals een gratis sportschoolabonnement. Een goede en aantrekkelijke vacaturetekst kan het verschil maken en ervoor zorgen dat mensen sneller solliciteren.

Zoek naar potentie

Je hoeft niet altijd van tevoren alles van een sollicitant te weten. Kijk ook naar de potentie. Iemand die geen ervaring heeft, maar wel heel gemotiveerd is en bereid is om te leren kan een goede kandidaat zijn.

Maak gebruik van netwerken

Maak gebruik van je eigen netwerk of die van andere mensen in de organisatie. Vaak kennen mensen in de beveiligingsbranche wel weer andere mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Door je netwerk in te schakelen kun je op een laagdrempelige manier in contact komen met potentiele kandidaten.

Samenvattend

In een krappe arbeidsmarkt kan het vinden van kwalitatief beveiligingspersoneel in de Amsterdamse regio een uitdaging zijn. Maar door aandacht te besteden aan het opstellen van een aantrekkelijke vacature, gebruik te maken van netwerken, potentie te zien en eventueel een recruitmentbureau in de arm te nemen kan de zoektocht naar geschikt personeel een stuk makkelijker worden. Hopelijk hebben deze vijf tips je geholpen in de zoektocht naar security personeel in de Amsterdamse regio.

Bron: ISM Security

luchthavenbeveiliging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *